Streiken i Akademikerne Helse 2016

Forhandlinger
Streikemøte foran Stortinget

Kronikk

Streiken er over, men tilliten i sykehusene er på et historisk bunnivå. Reelt partssamarbeid, medbestemmelse og pasientnær ledelse er avgjørende for veien videre.

Rune Frøyland

- Det har vært en svært ansvarlig streik. Tvungen lønnsnemnd løser ikke den reelle konflikten, sier leder i Akademikerne helse etter at Regjeringen stanset sykehusstreiken 11. oktober .

Fra streikemøtet 22. september.

Sykehusstreiken

De siste dagers samtaler mellom Spekter og Akademikerne førte ikke frem. 28. september ble også Sykehuset Innlandet og Helse Møre og Romsdal tatt ut i konflikt.

Fra streikemøtet 22. september på Eidsvolls plass

Tillitskrisen vokser

27. september gikk ytterligere 36 leger og psykologer ved syv sykehus ut i streik. Totalt er nå 569 ansatte ved 13 sykehus ute i konflikten som har vart i 21 dager.

Fra streikemarkeringen på Eidsvolls plass 22. september

Fredag 23. september gikk 35 nye leger og psykologer ved tre sykehus ut i streik. Totalt er 533 ansatte ved 12 sykehus nå ute i konflikten som er inne sin tredje uke.

Rune Frøyland på Eidvolls plass 22. september

«Kollektive beskyttende ordninger trygger pasientsikkerheten». Budskapet fra streikeledelsen var tydelig da Akademikerne Helse mobiliserte til streikemøte foran Stortinget 22. september.

– Forsvarlig pasientbehandling er en umulighet uten de ansattes medvirkning.

Birgit Aanderaa

Fra fredag 16. september gikk ytterligere 185 leger og psykologer ut i streik ved 12 sykehus. Totalt har Akademikerne da 500 medlemmer ute i konflikt.

Tau som ryker

Akademiker-foreningene, deriblant Psykologforeningen, brøt natt til fredag 9. september forhandlingene med Virke for medlemmene innen helse-, utdanning- og kultursektoren.

Rune Frøyland

- Spekters arbeidstidsordninger er uforsvarlige, både for arbeidstakerne og pasientsikkerheten. Legenes unntak fra Arbeidsmiljøloven er allerede omfattende nok. Derfor er vi i streik.

Forhandlinger, tillitsvalgtkurs, juridiske spørsmål

Telefontid 12:15-15:00