Etikk

Psykologens møte med mennesker som trenger hjelp, gir store påvirkningsmuligheter. Det forutsetter høye etiske standarder og gode evner til selvstendig etisk refleksjon. Her kan du sette deg inn hvordan Psykologforeningen forvalter sine etiske forpliktelser.

Psykologforeningen har gjennom flere år utviklet prinsipper og retningslinjer for god yrkesutøvelse.

Etiske prinsipper for nordiske psykologer ble vedtatt av Psykologforeningens landsmøte i 1998.  Last ned prinsippene som pdf-fil.

Alle konklusjoner i saker som sendes Fagetisk råd etter 1. januar 2016, vil bli publisert på Psykologforeningens nettside.

Eksemplene nedenfor ble opprinnelig utarbeidet i samråd med Den nordiske etikkarbeidsgruppen (NEA) i forbindelse lanseringen av den første versjonen av Etiske prinsipper for nordiske psykologer.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ PublishPersonvern