Mann sitter i trapp

Helsesenteret for papirløse migranter etterlyser psykologer til frivillig innsats én gang i måneden.

Når dere samles til landsmøte 24.-26. mars. for å utforme politikken for neste stortingsperiode, har vi noen tips til hvordan dere kan ta grep for å sikre bedre psykisk helse for befolkningen.

Åpne dører

I et nytt notat foreslår Psykologforeningen en rekke tiltak for å redusere bruk av tvangsmidler i psykisk helsevern.

SVs logo

I Psykologforeningen har vi lest den delen av partiprogrammet som omhandler psykisk helse. Vi finner mye som er bra, her er noen tips til forbedringspunkter som dere kan ta med inn i landsmøtesalen 17.-19. mars.

Ung kvinne med rødt hår står ved vinduet.

Blogg

«Ensomhet» var tema for SPUs andre bloggkonkurranse for psykologstudenter sesongen 16/17. Vi gratulerer Suchi Badhwar (UiO) som vant med teksten «Dette er ikke en monolog».

Heidi Tessand

– Jeg har til gode å se køen av friske mennesker på DPS´ene. Det sa visepresident Heidi Tessand i Psykologforeningen da hun møtte Marianne Mjaaland til debatt i God morgen Norge 13. mars. (Se video).

Kvinne med en ansiktsmaske i hver hånd

Blogg

Psykologer har en tendens til å se på fenomener som dimensjoner. Legene – i det andre hjørnet av ringen – har nok en tendens til å dele verden inn i dikotomien syk eller frisk.

Baby med stoppskilt

Blogg

På sykehuset jeg jobber, har vi gjort oss gode erfaringer med å gi barn stoppskilt. Ideen oppstod sammen med en gutt på fem år som trengte å kunne si stopp.

Flokk med glade barn

Stortingsvalget 2017

Dere har en jobb å gjøre for å løse en av våre aller største folkehelseutfordringer; psykiske lidelser. Her er tre områder som krever innsats.

Høyres logo

Psykologforeningen finner mye bra om psykisk helse i forslaget til partiprogrammet. Vi har likevel noen forslag som kan styrkes før det gjøres til plattform for valget i 2017.

Andreas Høstmælingen

Psykologforeningen utfordrer helsemyndighetene til å ta mer ansvar for å kvalitetssikre evnetester for norske forhold. (Se video).

Skråsikker mann

Tidsskriftet

Klare advarsler mot skråsikkerhet i sakkyndigsaker og en angrende Randi Rosenqvist i marsutgaven av Tidsskrift for Norsk psykologforening.

Sykehusstreiken

I dag kom Rikslønnsnemdas kjennelse i sykehuskonflikten. Spekter fikk gjennomslag for sine påstander om at avtalen ikke skulle endres, og at virkningsdatoen for oppgjøret settes til 12. oktober.

Marginalisert mann

Psykiske problemer og adferdsforstyrrelser fører til rekordhøye uføretall for personer mellom 20 og 29 år.

Lita jente i alvorlig prat med pappa

Nytt av året: Oppdatert faglig veileder om hvordan fagfolk bør involvere og støtte pårørende i helse- og omsorg. Og: Det splitter nye Pårørendesenteret.no med råd og veiledning direkte til pårørende.

Kvinne som har tatt feil

Blogg

Det er når noe beviselig viser seg å være feil, at verden kan gå framover!

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ PublishPersonvern