Psykologhjelp, psykisk helse, psykologi

Spesialisering, utdanningsprogram

Politikk, høringsuttalelser, ytringer

Fluktstol

Riktig god sommer til alle våre lesere! Psykologforeningens sentralbord er stengt i ukene 28, 29 og 30. Vi åpner igjen 1. august.

Psykolog Cathrine Moestue: Hva er radikalisering?

Hvilke psykologiske mekanismer gjør seg gjeldende i en radikaliseringsprosess? Psykolog Cathrine Moestue redegjør for manipulasjonen og hva som skal til for å kunne yte god hjelp.

To stiliserte hoder lener seg mot hverandre

Blogg

Det hender at jeg byr på meg selv. Ikke helt uten risiko. Alle vet jo at psykologer skal være personlige, men ikke private.

To stiliserte hoder lener seg mot hverandre

Sture Jacobsen og Elisabeth Sjølie

Sortland kommune: - Det er ulogisk å starte jobben først etter at det har gått galt.

Skyggeteater, skumle skygger

Blogg

Barn vil snakke om terroren, ikke bare for å bli mindre bekymret. Noen ganger vil de også dvele ved ubehaget.

Hva  skal til for å bygge god psykisk helse? Psykolog og professor i helsepsykologi, Arne Holte, introduserer "De syv psykiske helserettighetene".

Blogg

Hva var det som gjorde at Jeg mot meg – gruppeterapi og video-dagbøker med åtte ungdommer på TV – ble en sånn suksess? Hva var det som traff oss, både som fagfolk og som mennesker?

Nora Sveaass

Dyrekjøpte amerikanske erfaringer med hva som skjer når etikkarbeidet kollapser i profesjonsorganisasjonen, gjør at Psykologforeningen nå foreslår å endre statusen til eget menneskerettighetsarbeid.

Bent Høie. Foto: Regjeringen.no

Det skal ikke lenger være postnummeret ditt som avgjør om det er psykolog i din kommune. Det lover regjeringen, som 6. juni la frem lovforslag om kompetanse i kommunenes helse- og sosialtjenester.

Mann løfter lita jente

En samlet helse- og omsorgskomite på Stortinget stiller seg bak en tverrsektoriell og økonomisk forpliktende opptrappingsplan for barn og unges psykiske helse. «Et historisk løft for barn i Norge», mener Psykologforeningen.

Rødt tog

Blogg

Du vet den følelsen av å bli skikkelig starstruck? Man møter et menneske man beundrer, men klarer ikke si et ord?

Birgit Valla

Psykologspesialist Birgit Valla ble 26. mai tildelt Psykologprisen for sitt utrettelige engasjement for brukere av psykiske helsetjenester.

Birgit Aanderaa

Visepresident i Norsk psykologforening, Birgit Aanderaa, har bestemt seg for ikke å stille til gjenvalg på foreningens landsmøte i november.

Hvordan lykkes med teamarbeid? // Henning Bang

Hva skal til for å lykkes med teamarbeid? Psykologspesialist og forsker Henning Bang gir deg fem gode tips på veien til suksess.

Årstallet 2016

Psykologforeningens landsmøte i Sandefjord 23.–25.november.

Forhandlinger, tillitsvalgtkurs, juridiske spørsmål

Telefontid 12:15-15:00

Kontakt Forhandlingsavdelingen

Kurs og konferanser