Psykologhjelp, psykisk helse, psykologi

Spesialisering, utdanningsprogram

Politikk, høringsuttalelser, ytringer

Birgit Aanderaa

Visepresident i Norsk psykologforening, Birgit Aanderaa, har bestemt seg for ikke å stille til gjenvalg på foreningens landsmøte i november.

Hvordan lykkes med teamarbeid? // Henning Bang

Hva skal til for å lykkes med teamarbeid? Psykologspesialist og forsker Henning Bang gir deg fem gode tips på veien til suksess.

To par hender holder i hverandre i empati

Blogg

"Du har kun lagt på deg 900 gram denne uken, så vi er nødt til å legge til noe på kostplanen din. Det står i reglene at du må gå opp et kilo i uken,” sier hun. “Nei,” sier jeg.

To par hender holder i hverandre i empati

Blogg

Selvmordstanker og selvmord // Gudrun Dieserud psykolog, spesialist i klinisk psykologi, PhD/forsker

Psykologspesialist og forsker Gudrun Dieserud oppsummererer den viktigste kunnskapen om omfanget av og årsaker til selvmordstanker, selvmordsforsøk og selvmord.

Anders Jacob

Hedersgjest

Helsemyndighetene har hatt det som mål i en årrekke uten at det har gitt utslag på statistikkene. Anders Jacob har fått det til, og det til gangs.

To mennesker snakker sammen

Blogg

Bærum kommune ignorerer sentrale politiske signaler når de nå tråkker på bremsen i arbeidet for barn og unges psykiske helse.*

Morten Grøvli

Hedersgjest

Morten Grøvli har det svart på hvitt på Excel-arkene sine: Det lønner seg å satse på psykisk helse for barn og unge i kommunene.

Jente løfter vekter

Tilgjengeligheten til psykisk helsehjelp i kommunen er ikke god nok. Folk vil ha terapi fremfor piller.

Hva er spiseforstyrrelser? // Kari Graver - Psykolog, spesialist i voksenpsykologi

Når tanker og handlinger om mat, kropp og vekt tar så stor plass at det går utover livskvalitet og mulighetene til å leve et vanlig liv, har man en spiseforstyrrelse.

Skamfull mann med pose over hodet

Blogg

Kanskje det er på tide at psykologer begynner å snakke høyt om sin egen psykiske helse?

Spesialist i voksenpsykologi Frida Gullestad Rø: Hva er Personlighetsforstyrrelser?

Personlighet kan defineres som et individs karakteristiske følelses-, tanke- og atferdsmønstre.

Helsepsykologikonferansen

Regjeringen vil myke opp skillet mellom psykiske og somatiske helsetjenester.

Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Marte Garmann

Regjeringen vil prioritere folkehelse og livsmestring i skolen. Det fremgår av stortingsmeldingen Fag – Fordypning – Forståelse som kunnskapsministeren presenterte 13. april.

Spesialist i voksenpsykologi og samfunnspsykologi Borrik Schjødt: Hvordan mestre smerter

Det vi opplever som smerte i kroppen, blir påvirket av og setter i gang mange prosesser, flere av dem psykologiske. Borrik Schjødt presenterer teknikker man kan benytte for å mestre smertene.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ PublishPersonvern