Psykologhjelp, psykisk helse, psykologi

Spesialisering, utdanningsprogram

Politikk, høringsuttalelser, ytringer

Påstandene om «diagnosegalopp» og «diagnoseepidemi» i psykisk helse fikk hard medfart da tenketanken Civita arrangerte frokostmøte om prioritering av psykisk helsehjelp 24. november.

Hatter i forskjellige størrelser

Selv om den endelige utformingen ikke er klar, kommer pakkeforløp for psykisk helse-feltet etter alle solemerker til å bli gjeldende politikk. Hva mener Psykologforeningen?

Flyktninger. Photoman29 / Shutterstock.com

Blogg

Det er det første som slår meg når jeg går inn på helsejournalen til enslige mindreårige: Pårørendefeltet lyser tomt og hvitt. Gå til Akiah Bergs bloggtekst.

Flyktninger. Photoman29 / Shutterstock.com

Blogg

Det er det første som slår meg når jeg går inn på helsejournalen til enslige mindreårige: Pårørendefeltet lyser tomt og hvitt. Gå til Akiah Bergs bloggtekst.

Psykologspesialist Jan-Ole Hesselberg: Hva er beslutningspsykologi?

Hvis du er et menneske eller har med andre mennesker å gjøre, bør du lære deg litt om hvordan mennesker tar beslutninger. 

Hender i friskt vann

Blogg

Ofte blir jeg skikkelig sekundærvitalisert i jobben som terapeut: Når folk gjør noe de ikke gjorde før, noe blir mulig og løsner, skriver Guro Øiestad , som trolig har «funnet opp» et nytt begrep.

Mark W. Bondi

– Avanserte medisinske undersøkelser har ikke overflødiggjort nevropsykologisk metodikk i arbeidet for å avdekke tidlige tegn på demens.

Psykologspesialist Harald Bækkelund: Hva er traumer og traumebehandling?

Svært mange mennesker har hatt opplevelser som har vært skadelige, har fått dem til å frykte for livet eller krenket dem dypt. Slike hendelser omtales ofte som psykologiske traumer

Karateutøver

Blogg

Hva kan kommunepsykologer lære av japansk kampkunst? Gå til Rune Flaaten Bjørks bloggtekst.

Blogg

Avspenning er verdifullt for å oppnå stressmestring og velvære. Martin Bystad om nyttige øvelser i arbeid med  pasienter med stress, søvnproblemer eller smerte.

Benedikte Emilie Nygård, Sigrid Ystaas, Gro Berge, Kenneth Hansen, Anja Rogde, Jannicke Midtbø, Tone Sedberg, Marit Bjørkhaug, Gjertrud Ekerhovd, Niels Rasmussen.

4. november 2015 fikk Fjell kommune Schizofrenidagenes ærespris for sitt målrettede arbeid for å fremme god psykisk helse blant innbyggerne. Les reportasjen vi skrev i 2014.

Psykologspesialist Stig Torsteinsson: Hva er tilknytning?

Det finnes to grunnleggende behov hos ethvert menneskebarn: Behovet for beskyttelse og omsorg, og behovet for å undersøke og mestre verden. Begge er grunnlaget for trygghet og livsglede.

Aina Fraas-Johansen og Per A. Straumsheim

Helse- og omsorgsminister Bent Høie ønsker flere psykologer i ledelse. I 2016 introduserer Psykologforeningen et program som kan bidra til at statsråden får det som han vil.

Buffet

Blogg

«Å jobbe som kommunepsykolog, er som å jobbe midt i psykolog-matfatet". Lene Sommerseth Hansen blogger fra hverdagen som eneste psykolog i Vågan kommune.

Lene Sommerseth Hansen

– Det beste ved å være kommunepsykolog .....?  Å være  med på å påvirke.

Share |
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.