Vet ikke nok om langtidseffekt av tvangsmedisinering

16.04.15

Det er faglig og etisk problematisk at kunnskapsgrunnlaget for å tvangsmedisinere mennesker med alvorlige psykiske lidelser er så mangelfullt, mener Norsk psykologforening.

Vil ta psykosebegrepet ut av straffeloven
15.04.15

Psykolog-
foreningen vil fjerne psykosebegrepet fra straffelovens bestemmelser om utilregnelighet. Det framgår av høringssvaret til Rieber-Mohnutvalgets NOU 2014:10 Skyldevne, sakkyndighet og samfunnsvern.

Studentblogg: Jakten på lavterskeltilbud
10.04.15

La oss ønske praksis i samfunns-
psykologi på profesjonsstudiet hjertelig velkommen. Det er et steg videre i jakten på et lavterskel psykisk helsetilbud til folket. Studentblogger Simen Marenius Ekelund vender tommelen opp for nyvinningen ved Universitetet i Bergen.

Hedersgjest: Om mat og mastere
08.04.15

Sverre L. Nielsen

Master-saken, globale krav til psykologkompetanse og arbeids- og organisasjonspsykologi. Psykologforeningens ”Grand Old Man”, Sverre Leonard Nielsen, fylte nettopp 75 år, men er stadig like brennende opptatt av viktige spørsmål som angår foreningen og dens fremtid.

Blogg: Samtaler om selvutvikling
07.04.15

Trangen til utvikling ligger i oss som et eksistensielt premiss og utløses straks spedbarnet føler seg trygg i noens armer. Men la oss fortsette å snakke sammen om hvordan vi skal utvikle oss. Guro Øiestad melder seg på i selvhjelpsdebatten mellom Jon Vøllestad og Ole Jacob Madsen.

Gå til arkiv

Hovedsatsingsområde 2013-16

Forebygging for barn og unge

”Forebygging for barn og unge” er Norsk psykologforenings hovedsatsingsområde i landsmøteperioden 2013-16.
Gå til mer informasjon.

Last ned brosjyren: På tide med barneløftet

DM-blogg

Tor Levin Hofgaard. Foto: YAY Micro Tors blogg i Dagens Medisin

Tor Levin Hofgaard, president i Norsk psykologforening, blogger regelmessig i Dagens Medisin. Last ned tekstene hans her:

Bank- og forsikringsavtale

Sparegris. Foto: YAY Micro

Gjennom Psykologforeningens avtaler med Danske bank og Storebrand får medlemmer gode bank og forsikringstilbud.

Sjekk banktilbud : tlf 05550

Sjekk forsikringstilbud : tlf 67 51 93 07